در این نوشتار سعی شده روشهای کمهزینهای معرفی شوند که برای هرکسی در هرحرفه و شغلی میتواند مفید باشد.
بسیاری از مدیران بنا به ماهیت شغل و حرفهشان نمیتوانند از روشهای پرهزینهی تبلیغاتی برای معرفی شرکت خود و محصولاتشان استفاده کنند. بدین رو استفاده از روشهای کمهزینه برای مدیران بازاریابی این کسب وکارها یک ضرورت حیاتی است. در این اثر سعی شده روشهای کمهزینهای معرفی شوند که برای هرکسی در هرحرفه و شغلی میتواند مفید باشد.
1.بهترین آگهیهایتان را به صورت کارت چاپ کرده و برای مشتریان در بازار هدف ارسال کنید.
مشتریان کارتهایی را میخوانند که کوتاه و خلاصـه باشد. یک آگهی کوچک روی یک کارت پستال میتواند بازدیدکنندگان زیـادی را به وبسـایت شما بیاورد و این خـود میتـواند باعث افـزایش فـروش شـود. هزینهی این کار معمولاً زیاد نیست.
2.یک روش بازاریابی برای همیشه و برای همهی کسب وکارها موفق نیست، بنابراین روشهای بازاریابی خود را مرتب عوض کنید و در استفاده از این روشها خلاق باشید.
اگر متن آگهی شما عوض نشود مشتریان شما خسته میشوند، البته خود شما هم از این تکرار خسته خواهید شـد. بـازاریابی میتواند مفرح باشد اگر از مزیتهای اسـتفاده از روشهای متنوع بازاریابی برای برقراری ارتباط با مشتریان خود استفاده کنیـد. در انتخاب روشهای بازاریابی خـود دقت کنیـد. همیشه برای یک بازاریابی موفق باید بر اساس یک طرح بازاریابی عمل کرد. سعی کنید در طرح بازاریابی خود از روشهای متنوع استفاده کنید. همیشه نظـر مشـتریان خـود را در مورد روشهایی که به کار بردهاید جویا شوید. این نظریات میتوانند موفقیت طرح بازاریابی شما را تضمین کنند.
3.کمک به مشتریان برای یافتن محصولات و خدمات مناسب.
اگر میخواهید برای مشتری خـود بروشـور معرفی محصولات بفرستید، میتوانید بروشور یا کارت محصول یا خدماتی را بفرستید که فکر میکنید برای مشتری شما مفید است. این کار میتواند به مشتری شما در یافتن محصولات مناسب کمک زیادی بکند و مشتری شما را راضی نگه دارد. اگر نگران فروش محصول خود هستید، میتوانید قبل از این کار با تولید کنندهی آن محصول هماهنگی کنید و از این فرصت استفاده کنید. مثلاً درصدی از فروش را برای خود در نظر بگیرید یا اینکه تخفیف خاصی را برای مشتری خود از فروشنده بگیرید.
4.جواب تلفنهای خود را متفاوت بدهید.
سعی کنید سفارشهای خاصی را در هر مکالمهی تلفنی، به مشتری ارائه کنید. به عنوان مثال میتوانید بگویید روز بخیر؛ من ... هستم. از من دربارهی خدمـات جدید سؤال کنید. با این پیام، تلفنکننده با دریافت پیام، علاقهمند میشود یا ناگزیر است که از شما در مورد این خدمات سؤال کند. بیشتر شرکتها پیامهـایی از پیش ضبط شده دارنـد کـه وقـتی مشتری پشت خط میمانـد آن را بـرای مشـتری پخش میکنند. شما میتوانید این کار را خودتان انجام دهید. از نظر مشتری تفاوتی ندارد که این پیام از قبل ضبط شده یا اینکه زنده ارائه شده است.
مطلب مرتبط: ۷ فن بازاریابی که کسب و کار شما را صمیمیتر میسازد
برای استفاده از این روش مطمئن شوید که پیام شما برای مشتریان جذاب باشد. اگر مشتری شما از راه دور تماس میگیرد، با ارائه آگهیهای طولانی، وقت و پول مشتری خود را به هدر ندهید.
5.استفاده از دستنوشته.
سعی کنید در تمام نامههایی که برای مشتری خود میفرستید، از دستنوشته و یا مُهرهای مخصوص یا برچسبهای خاص استفاده کنید. توجه داشته باشید که دست نوشتهی روی نامه در اولین بار که نامه دیده میشود خوانده میشوند. به خاطر داشته باشید این نوشتهها در صـورتی بـه طـور کـامل خوانـده میشوند که خلاصه و کوتاه باشند به طوریکه بیننده بتواند آن را درکمتر از ده ثانیه بخواند.
6.یک پیشنهاد فروش برای مشتری خود بفرستید که تازه از شما خرید کرده است.
اگر به عنوان مثال مشتری شما لباسی از شما خریده است، میتوانید نامهای برای او بفرستید و ضمن تشکر از خرید قبلی به اطلاع او برسانید که برای خـرید بعـدی به طـور مثال از تخفیف 20 درصدی برخوردار است. برای اینکه بتوانید این پیشنهاد را به فروش نزدیک کنید، برای پیشنهاد خود زمان تعیین کنید.
7.خبرنامه.
آیا میدانید هزینهی فروش به یک مشتری جدید شش برابر بیشتر از فروش به مشتری قدیمی است؟ شما با استفاده از خبرنامه میتوانید بازاریابی را بر روی مشتریان قدیمی خود متمرکز کنید. اگر هزینهی خبرنامهی چاپی برای شما زیاد است، میتوانید با استفاده از پست الکترونیک این کار را با هزینهی بسیار پایینی انجام دهید. در خبرنامه میتوانید همیشه پیشنهاد فروش ویژهای را به مشتری قبلی خود ارائه کنید.
8.بازاریابی مشترک.
اگر فکر میکنید به تنهایی قـادر بـه تحـمل هزینهی بـازاریابی نیستید، به دنبال شریکی باشیدکه محصول او هم مناسب مشتری شماست یا اینکه محصـولات شـما مکمل یکدیگرند. با ارائهی طرح بازاریابی مشترک میتوانید در هزینههای بازاریابی صرفهجویی کنید. علاوه بر این، با این روش خدمات بهتری را هم به مشتریان خود ارائه میکنید.
9.بروشورها و آگهیهای خود را در تمام نامههای ارسالی شرکت قرار دهید.
این کار هزینهی زیادی برای شما ندارد و شما از نتیجهی کار قطعاً متعجب خواهید شد که ببینید این پیشنهادهای شما به دست چه افرادی میرسد و سفارش خرید به شما میدهند.
اگر فکر میکنید به تنهایی قادر به تحمل هزینهی بازاریابی نیستید، به دنبال شریکی باشیدکه محصول او هم مناسب مشتری شماست یا اینکه محصولات شما مکمل یکدیگرند.
روشهای بازاریابی خود را مرتب عوض کنید و در استفاده از این روشها خلاق باشید.
.......................................................................................
درک نیازهای مشتری مهمترین مرحله در فرآیند فروش است. فقط در صورت جواب گوئی به نیازهای مشتری است که وی حاضر به خرید یک محصول می شود. هر مقدار که یک فروشنده بتواند نیاز های مشتری را به طور موثرتری تشخیص دهد، می تواند به موفقیت در فروش امیدوارتر باشد، به همین دلیل ویژگی های شخصیتی و مهارت های ارتباطی فروشنده از اهمیت بالائی بر خوردار است.
به طور کلی مردم با توجه به دو گروه از نیازها و خواسته های خود اقدام به خرید می کنند. نیازها و خواسته های که بر جنبه مادی خرید تاکید دارند که مستقیما از طرف مشتری ابراز می شود. برخی از آن ها عبارتند از:
اگر چه این گروه از نیازها جز موانع فروش محسوب می شوند ولی یک فروشنده با تجربه، مشتری خود را به منعطف بودن در این موارد ترغیب و تشویق می کند. یعنی با بهره گیری از روش های مذاکره سعی می کند اثر این سدها و محدودیت ها را بر فروش کم کند.
این نیازها به فروشنده نشان می دهد که چه گروه از محصولات در چهار چوب نیازها و محدویت های مشتری می تواند قرار داشته باشد و چه محصولاتی در این چهارچوب قرار ندارند. ولی در عین حال این نیازها به فروشنده نمی گوید که در نهایت مشتری کدام محصول را انتخاب خواهد کرد و چرا مشتری ما این نیازها را دارد.
نیازها و خواسته هایی که بر پایه محرک ها، انگیزه ها و احساسات قرار دارند که مشتری را به سمت انجام کاری به حرکت در می آورند. نمونه هایی از آنها عبارتند از:
ابعاد اصلی فرآیند فروش شخصی عبارتند از:
این تعریف ساختار فروش را نیز به شکل زیر آشکار می سازد:
پس از شناخت نیازها و خواست های مشتری، لازم است مطمئن شویم که مشتری قصد خرید دارد. جمله ای نظیر اگر من بتوانم ثابت کنم که محصول ما می توان این نیاز شما را مرتفع کند، آیا حاضر هستید آن را امتحان کنید. می توانید قصد خرید یا عدم خرید مشتری را آشکار سازید.
چگونه می توان اعتماد خریدار را با یکدلی و صمیمیت جلب نمود:
پس از آگاهی از نیاز مشتری به محصول و کسب موافقت وی برای شنیدن توضیحات فروشنده باید مشخصات محصول به وی ارائه شود. این کار به خودی خود یک هنر است. دو سوال مهم را باید فروشنده از خود بپرسد:
در این راستا، مشخصات اصلی و مهم محصول با توجه به نیازهای مشتری شرح داده می شود. اینجا مهم است که منافع و ویژگی مهم محصول حتما در راستای نیازهای مشتری باشد و در غیر این صورت وی علاقه خود را از دست خواهد داد و دیگر به فروشنده گوش نخواهد کرد و از همه بدتر این که فکر خواهد کرد که محصول برای او مناسب نیست. پس از این بخش لازم است که فروشنده سوالاتی را مطرح کند تا مشتری به آنها جواب دهد. این سوالات حتما می تواند سوالاتی ساده نظیر زیر باشد.
دقت هر شخص پس از ۱۵ الی ۲۰ ثانیه گوش دادن به فرد دیگر از دست می رود. لذا فروشنده پس از ارائه مشخصات مهم به مدت حدود ۲۰ ثانیه باید با سوالاتی سعی کند دقت مخاطب به محصول جلب شود. به وسیله این سوالات از چند خطر جلوگیری به عمل می آید.
پس از مطرح شدن سوالات و گرفتن جواب های لازم، فروشنده باید سایر منافع و نقاط قوت محصول را ارائه کرده و دوباره به سوال کردن بپردازد. در پایان بهتر است صحبت و تبادل نظر در مورد تناسب محصول با نیازهای مشتری (مخاطب)، بین فروشنده و خریدار صورت گیرد. در صورتی که مشتری آشنایی کافی با محصول نداشته باشد لازم است فروشنده قبل از هر کاری توضیح کافی در مورد محصول ارائه کند.
نکته ظریف موفقیت فروش در برقراری موفق تماس اولیه به صورت سریع و موثر است و فروشنده باید در این موارد کلیه قابلیت های خود را به کار برد.
خاتمه فروش فرآیندی است که در آن مشتری در نهایت تصمیم خود را برای خرید می گیرد. عملیات فروش بدون خاتمه فروش کامل نیست زیرا شما ممکن است محصول عالی داشته باشید و مشتری شما ممکن است آن را نیاز داشته باشد، و شما ممکن است بسیار عالی آن را معرفی کرده باشید اما هیچ اتفاقی نخواهد افتاد، مگر این که شما از خریدار درخواست کنید تا از شما بخرد.
چرا فروشندگان غالبا به فروش خاتمه نمی دهند:
آگاهی از زمان خاتمه فروش حیاتی است. در طی ارائه محصول علاقه مشتری شما افزایش خواهد یافت. شما نیازهای او را کشف و قطعی می کنید. راه حلی ارائه می نمایید. موافقت او را در مورد درستی این راه حل جلب می کنید. اما اگر در زودترین زمان ممکن فرآیند را خاتمه ندهید معامله را از دست خواهید داد. خرید یک تصمیمی احساسی است که مردم غالبا این تصمیم را در لحظات گذرایی که به اصطلاح گرم شده اند می گیرند حتی اگر این تصمیمات، تصمیمات درازمدت، منطقی و دقیق تجاری باشند. اگر شما سوار این امواج احساسی نشوید مشتریان شما وارد عمل نخواهند شد و پس از مدتی احساسات آنها فروکش می نماید، و به گشت زدن در قلمرو رقبا خواهند پرداخت، در آنجا پیشنهادات آنها را مرور خواهند کرد و با رقبای شما به مذاکره خواهند نشست. نکته اینجاست که شما همیشه نخواهید توانست که کار خاتمه فروش را انجام دهید. یک فروشنده بایستی همواره فرصت های دعوت به خرید را جستجو نماید.
فرصت خوب چیست؟ پاسخ در این جمله خلاصه می شود که هر زمانی که مشتری شما احساس مطبوعی در مورد شما و محصول شما داشته باشد یا در مورد استفاده از آن فکر کند.
اگر شما می توانید با یک سوال، فروش را خاتمه دهید، نبایستی پس از آن سخنی بگوئید. اگر پس از سوال اولین کسی باشید که سخن می گوید فروش را از دست خواهید داد.
۱) خاتمه فرضی
خاتمه فرضی از جمله موثرترین روش هاست. چرا که این روش به مشتری اجازه تجدید نظر در احساس خویش در مورد محصول شما را نمی دهد و مانع آن می شود که ایرادات دقایق واپسین، نظیر من باید در این باره فکر کنم مطرح شود.
2) خاتمه پس از یک جمع بندی
در این روش فروشنده مزایای محصول را به طور مختصر مرور می کند. به گونه ای که دادن سفارش تنها قدم منطقی بعدی به نظر برسد.
۳) خاتمه پس از پاسخگویی به یک ایراد مطرح شده از طرف مشتری
همواره پس از آن که یک ایراد و مانع مهم را از پیش پا برداشتید، اقدام به خاتمه فروش کنید.
فروشنده: از آن راضی هستید مشتری: بله فروشنده: بسیار خوبد، مایلید چه موقع آن را نصب کنیم؟
۴) خاتمه با ایجاد تعهد در مشتری
۵) خاتمه انتخابی
این یک روش قدیمی است که با وارد کردن مشتری به تصمیم گیری و انتخاب بین دو راه حل کار می کند
۶) خاتمه مستقیم
درخواست مستقیم و ساده برای خرید هیچ اشکالی ندارد، غالبا فروشندگان برای انجام این کار خجالت می کشند و در نتیجه با سرد شدن بسیاری از سفارشات را از دست می دهند.
۷) خاتمه هدایت کننده
با سوال هدایت شده می توان خطر موانع را حتی الامکان کاهش داد
۸) خاتمه قدم به قدم
مشتری به سرعت در فرآیند سفارش گیری شما قرار می گیرند.
۹) خاتمه پس از شنیدن یک ایراد از طرف مشتری
۱۰) خاتمه با پیشنهاد ویژه
اگر شمار بتوانید امروزه تصمیم خود را اعلام کنید می توانم ۵ درصد به شما تخفیف دهم.
۱۱) خاتمه با سوال کردن آخرین شرط مشتری برای خرید کردن
اگر مذاکرات فروش به بن بست رسید، مستقیم در چشمان مشتری نگاه کنید و صمیمانه بپرسید برای جلب موافقت شما برای انجام خرید چه کار باید بکنم؟
اگر فرد به این سوال پاسخ دهد شما زمینه ای برای فروش به دست خواهید آورد و خواهید توانست که شرایط فروش را به مشتری بقبولانید.
طراحی سایت و سئو مرکز طراحی وبزئوس